FAQ

 

Ik heb eerder bestellingen geplaatst met dezelfde gegevens, maar dit keer krijg ik een mail dat ik de btw alsnog moet bijbetalen. Hoe kan dit?

Bij ons bekende btw-nummers worden periodiek gecontroleerd op validiteit en geldigheid. Dit doen we om er zeker van te zijn dat er op het moment van bestellen een btw-plichtige onderneming is opgegeven.

Waarom worden deze controles uitgevoerd?

Wij willen fraudeurs geen kans geven om er met jouw gegevens vandoor te gaan en een bestelling bij ons te plaatsen. Daarom is het (helaas) nodig dat we de validiteit en geldigheid van de opgegeven gegevens van de onderneming controleren.

Mijn btw-vrije order is afgewezen, maar ik heb toch echt de juiste gegevens van mijn onderneming opgegeven. Wat kan ik doen?

We raden je aan eerst te controleren of er toch niet onverhoopt een (typ)fout is gemaakt bij het invullen. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje.
Klopt alles? Dan adviseren we je om je gegevens in het VIES en de KBO op te zoeken. Wij baseren ons op deze data voor de controle. Soms is de data in het VIES of de KBO niet up-to-date. Neem in dat geval contact op met deze instanties, en bezorg ons het officiële bewijs van de adreswijziging.
Is je btw-nummer toch terecht afgekeurd? Dan kun je met de betaallink die je per e-mail van ons ontvangt de btw bijbetalen.

Ik ben een btw-plichtige zakelijke klant, maar ik wil graag mijn pakketje ophalen in de winkel. Is er dan ook sprake van 0% btw?

Nee, er is dan geen sprake van 0% btw. Je ontvangt een factuur met het lokale Belgische btw-tarief. Er is in dit geval geen sprake van een intracommunautaire levering. De producten hoeven namelijk niet vanuit België te komen, ze zijn al in België op het moment dat jij ze koopt.

Mijn bestelling is verzonden, maar ik heb die nog niet ontvangen.

We willen je bestelling natuurlijk zo spoedig mogelijk bij je geleverd zien. Soms kan het zijn dat een bestelling reeds verstuurd werd, maar op de geplande leverdatum niet werd geleverd. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

-          Je pakket werd tijdens de levering beschadigd. Hierbij zullen we een schadedossier moeten laten opmaken. Ofwel zal je pakket met vertraging geleverd worden ofwel zal je pakket retour komen naar ons. Indien je het pakket met vertraging ontvangt en deze is beschadigd kun je deze onmiddellijk weigeren. Indien je deze wel ontvangt, gelieve dan onmiddellijk foto’s te nemen en deze op te sturen samen met de barcode van het pakket naar webshop@nevejan.be

-          Je pakket was door onvoorziene omstandigheden, 1 of meer dagen, in een distributiecentrum van de Bpost of TNT blijven hangen. Dit kan voorkomen buiten onze wil om. Indien het pakket niet beschadigd werd en je deze nog steeds nodig hebt rekenen wij op de goodwill van onze klanten om hier geen zware gevolgen aan te geven. Indien je het pakket niet meer nodig hebt, mag je het onmiddellijk weigeren bij levering. Zo komt het pakket in retour richting ons.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Bij het versturen van je bestelling krijgt je een bevestigingsmail waarin je een track-code terug kan vinden. Met deze code kan je het pakket volgen. Alsook kan je de status van je bestelling volgen wanneer je opnieuw inlogt op je account.

Indien de status van je bestelling nog op ‘processing’ staat, dan wil dit zeggen dat je pakket nog niet werd verstuurd.