BTW-vrij leveren

Hoe BTW-vrij leveren?

Wanneer je als Nederlandse btw-plichtige klant een bestelling bij ons plaatst en deze in Nederland laat bezorgen, wordt deze met het 0% btw-tarief geleverd. Dit wordt een intracommunautaire levering genoemd en is verplicht volgens de huidige wet- en regelgeving. Waarom? Omdat de producten uit onze magazijnen in Nederland worden geleverd. Aan dit mooie voordeel zijn natuurlijk wel wat voorwaarden verbonden.

Voorwaarden btw-vrij leveren

Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle intracommunautaire leveringen:

-          De transactie vindt plaats tussen 2 btw-plichtige ondernemingen. Dit betekent dat de bestelling op naam staat van een Nederlandse btw-plichtige onderneming die geregistreerd is bij het systeem voor de uitwisseling van btw-informatie van de Europese Commissie (VIES).

-          Er is een geldig btw-nummer ingevuld bij het plaatsen van de bestelling. Dit btw-nummer behoort toe aan een onderneming die geregistreerd is bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).

-          Het factuur- en leveradres van de eerste bestelling is hetzelfde als het adres waarop de onderneming bij het VIES of de KBO is geregistreerd.

Handhaving van de regels

Regels zijn regels. De onderstaande controles worden daarom uitgevoerd nadat je de bestelling hebt geplaatst. Je bestelling is pas definitief als alle checks in orde zijn.

-          We controleren de geldigheid van het opgegeven btw-nummer in het VIES.

-          We trekken het factuuradres na in het VIES of de KBO.

-          We kijken of het afleveradres van de eerste bestelling klopt met het VIES of de KBO.

Geen zorgen. Als je aan de voorwaarden voldoet, komt alles goed. En als we twijfelen, laten we je dat weten. Vermoeden we misbruik, dan moeten we streng zijn. In dit geval wordt je bestelling afgekeurd.

Opgelet voor zendingen buiten de EU:

Eventuele invoerrechten voor levering buiten de EU zijn steeds ten laste van de koper.

Wij versturen de producten met de Incoterms FCA - Free Carrier (2000 en 2010)

'Verkoper produceert, en levert af aan een door de koper aangewezen en gecontracteerde vervoerder of expediteur. Hij loopt het risico tot de goederen aan boord van het vervoermiddel zijn geladen. Koper importeert en exporteert. Risicoverdeling loopt parallel met vervoersverplichting. Geschikt voor alle modaliteiten.'