Elvea Cubetti tomatenblokjes met basilicum 400gr

Elvea Cubetti tomatenblokjes met basilicum 400gr
EAN: 18001240100597
€2.67 per can
€32.04
EAN: 8001240100590
€2.81
Description

Details

Het heerlijke verhaal van ELVEA begon toen de Italiaanse gebroeders Luigi en Francesco Vitelli vanuit hun geboortedorp Torre del Greco naar de Verenigde Staten emigreerden. Zij misten al gauw, net zoals vele andere Italiaanse emigranten, de oude gebruiken en kookgewoontes uit hun thuisland. De vraag naar Italiaanse voedingsmiddelen weerklonk met andere woorden steeds luider. Dus startten de gebroeders met de import van conserven vanuit Zuid-Italië. ELVEA staat vandaag bekend als dé aanbieder van verse tomaten in blik, hetzij met hele tomaten, blokjes naturel (cubes), blokjes gearomatiseerd (cubetti), gezeefd (passata), gepureerd (concentraat) of polpa. Het merk is zelfs de onbetwiste ‘numero uno’ in België in de categorie tomatenconserven.

Elvea Cubetti's = een jong en modern product.

De verse tomaten worden eerst onder stoom verwarmd (ongeveer 95°C) om makkelijker de pel te verwijderen. Dit gebeurt machinaal met behulp van roterende borstels. Op de transportband wordt nogmaals een manuele controle uitgevoerd om eventuele resterende stukjes pel te verwijderen.

Eerst worden de tomaten in gelijkmatige schijven van ongeveer 14 mm dikte gesneden. Dit snijden gebeurt met een snijmachine met ronddraaiende scherpe messen die worden afgesteld op de gewenste dikte en grootte.

Vervolgens worden de tomatenschijven met behulp van een trillende band in mooie gelijke blokjes gesneden volgens de nauwkeurig afgestelde grootte.
De tomatenblokjes worden daarna via transportbanden naar de verpakkingsmachine geleid. Naargelang de variëteit van "Elvea cubetti " worden er aromatische kruiden aan toegevoegd. Nadien wordt er tomatensap
bijgevuld om de tomaten optimaal te bewaren.

Aantal per verpakking: 12x0,5L

Additional Information

Additional Information

Variety Tomatoes