Gin Tanqueray TEN 1L 47,3%

Gin Tanqueray TEN 1L 47,3%
EAN: 5000281016696
€50.35 per bottle
€604.20
EAN: 5000281016689
€50.69
Description

Details

Gin Tanqueray TEN 1L 47,3%

Alcoholpercentage: 47,3%

De voortdurende zoektocht naar perfectie heeft Tanqueray geleid tot Tanqueray No. TEN, de enige Gin ter wereld gedestilleerd met verse citrus vruchten.

Het geheim van Tanqueray TEN zit in zijn hart, zeer zorgvuldig handgemaakt in kleine hoeveelheden in de unieke No. 10 ketel, beter bekend als de Tiny 10 met een capaciteit van 400 liter. Het intense TEN hart wordt geblend met neutrale graan alcohol en meer traditionele ingrediënten als jenverbes, koriander, angelica en drop poeder, samen in de distilleerketel voor een vierde distillatie. Hier wordt ook een extra hoeveelheid aan verse citrusvruchten toegevoegd, dit om het onderscheidende karakter te benadrukken in de uiteindelijke drank. Ook kamille bloemen worden gebruikt voor Tanqueray No. TEN, voor zover we weten gebruikt geen enkele ander Gin kamille in het recept. Kamille geeft een zeer verzachtend effect en maakt het geheel mooi rond. Vergeleken met de Tanqueray London Dry wordt voor de No. TEN beduidend minder jeneverbes gebruikt, dit om het delicate citrus karakter waar zo hard aan gewerkt is in de Tiny 10 niet te overweldigen.

Tanqueray No. TEN heeft een unieke smaak die zeer fris is door het gebruik van citrus vruchten en het subtiele gebruik van kamille zorgt voor een ronde afdronk.

Inhoud : 1 Liter

Alcoholgehalte : 47.3%

WIST JE DAT?

Tanqueray No. TEN 3 jaar na elkaar uitgeroepen is tot ‘Best Gin’ in de San Francisco World Spirits Competition. Sindsdien pronkt de gin als enige witte spirit in de prestigieuze “Hall of Fame”.

https://www.tanqueray.com/index.html

Additional Information

Additional Information

Alcohol content N/A
Taste Citrus gin
Country of origin Great Britain
Size 1L

You may also be interested in the following product(s)