Heyda Koffie JAVA gemalen 500gr

Heyda Koffie JAVA gemalen 500gr
EAN: 8000004010502
€10.68 per bag
€106.80
EAN: 9000004010501
€10.90
Description

Details

Heyda Koffie JAVA gemalen 500gr

Herkomst naam : De geschiedenis van de koffie Heyda gaat terug tot de jaren 1890, toen er gebrand werd in Veurne onder het merk Koffie De Rode Ster. Bij het opkomen van het communisme werd de naam veranderd naar Heyda koffie welke verwijst naar de familienaam van de vroegere zaakvoerder Vanderheyden.

Koffie op basis van 100% Arabica koffiebonen.Onze koffie wordt op zeer strenge wijze geselekteerd uit de beste Arabica bonen ter wereld en op natuurlijke wijze geroosterd. Bij het verpakken worden geen bewaarmiddelen noch gassen toegevoegd.

Arabica Is de oorspronkelijke koffiesoort uit Abessinië, die door de Arabieren de wereld rond verspreid werd. Arabicastruiken zijn delicate, veeleisende planten, die in plantages geteeld worden op de bergflanken, vooral in Midden- en Zuid-Amerika en in Oost-Afrika. Hoe hoger de koffie groeit, des te fijner van smaak de koffie is. Onder Arabica-koffies vind je de lekkerste koffies. De bonen zijn ovaal en relatief groot, met een opvallende nerf. Arabica-koffie omvat ongeveer 75% van de wereldproductie.

Java - mengeling : Java is een 100% pure Arabica koffie met mengeling van 10tal soorten bonen van verschillende origine. Iedere soort heeft zijn functie in de koffiemengeling, de ene sorgt voor geur de andere voor smaak. Java is een zwoele, maar heel krachtige koffie met een zeer, zeer fijne smaak en lange afdronk. Met andere woorden een koffie voor de echte genieter.

Cafeinegehalte : gezien wij enkel werken met 100% Arabicabonen ligt het cafeïnegehalte tot de helft lager dan bij Robustamengelingen.

Gezondheid : gezien wij traag en lang branden en alle goede bestanddelen van de koffie behouden en bovendien 100% Arabicabonen gebruiken kunnen mensen met gevoelige maag zonder probleem van deze koffie dagelijks genieten.

Verpakking : koffiezak met ventiel  ( Het ontgassingsventiel laat de gassen welke na het branden van de bonen nog een tijdje vrijkomen ontsnappen en zorgt ook dat geen zuurstof in de zak kan binnendringen , dit zorgt voor optimale bewaring van de koffie .)

Inhoud ; 250 gram

Additional Information

Additional Information

Variety With Caffeine
Structure Ground coffee