Peper extra wit fijn gemalen 500gr 1LP Isfi

Peper extra wit fijn gemalen 500gr 1LP Isfi
No options of this product are available.
Description

Details

Peper extra wit fijn gemalen 1LP ISfi

Verpakking: 6 potten van 500gr per karton

De naam "peper" komt van het Sanskriet pippali, wat in het Latijn piper-eris werd en wetenschappelijk vertaald werd naar Piper nigrum of zwarte peper.

Destijds had peper een enorme waarde en men ruilde het om tegen goud. Origineel is peper afkomstig uit de deelstaat Kerala aan de kust van Malabar in het zuidwesten van India. Deze liaanachtige plant behoort tot de familie van de Piperaceae. Vandaag vinden we peper terug in tal van tropische landen.

De kleur van peper is groen wanneer de bes nog niet rijp is, bij ons te vinden in gedroogde vorm of in een pekeloplossing. Geel is de peper in een tussenstadium, waarna het gedroogd wordt en bruiner kleurt tot zwarte peper.

Rode maar rijpe peperbollen drenkt men in regenwater opdat ze niet verder zouden rijpen en geven naderhand witte peperbollen.

 Roze peper is geen echte peper, het is een bes die groeit aan een heerster die verwant is aan de pruikenboomfamilie. Ook pistache is daaraan verwant.

Grijze peper bestaat niet, dat is een mix van witte en zwarte poeder van lage kwaliteit.

Peper wordt onderverdeeld in verschillende variëteiten en herkomst: lange peper uit Java, staartpeper of Piper cubeba van het eiland Madura in Indonesië, witte moungopeper uit Kameroen…

Elke pepersoort heeft zijn eigen complexe aroma’s, smaak- en geurnuances die onze gerechten op smaak brengen.

Additional Information

Additional Information

Package Box
Type N/A
Texture Powder
Variety Pepper
Variety Pepper