Cava Segura Viudas Brut Reserva Heredad 1.5L

Cava Segura Viudas Brut Reserva Heredad 1.5L
EAN: 8410428300682

Regular Price: €44.52

Special Price €40.81

Description

Details

DO Cava - de appellatie

Eén van Spanjes grootste commerciële successen is de Cava of Méthode traditionnelle. Wat Champagne is voor Frankrijk, is de Cava voor Spanje. De vinificatiemethode is volledig identiek aan deze in Champagne. De hoofdstad van de Cava is het stadje Sant Sadurni d’Anoia in de Catalaanse Penedès-streek. Hier is 85% van de totale productie geconcentreerd. De appellatie Cava overlapt echter niet alleen voor een groot deel de Penedès-appellatie. Er zijn daarbuiten nog 160 gemeenten in 7 verschillende gebieden waar Cava kan worden gemaakt (o.a. Aragón, Navarra, La Rioja, Extremadura, Valencia).

De heilige drievuldigheid van de Cava zijn de typische druivensoorten Macabeu, Xarel.lo en Parellada. Meestal wordt er minder gedoseerd dan in Champagne aangezien de basiswijnen op zich al voldoende evenwichtig zijn en natuurlijk niet zoveel zuren hebben als in Champagne. Na de tweede gisting liggen de flessen moet de wijn nog minstens 9 maanden op zijn gistcellen rijpen (“sur lattes”), maar in de praktijk halen de meeste domeinen minstens het dubbele of meer.

Cava wordt vooral gekenmerkt door een grote mate van fruitigheid , gekoppeld aan veel fraîcheur.

Geselecteerde druiven (Macabeo en Parellada) van eerste persing verzorgen een klassewijn in een prachtige presentatie. Afgeleverd in een prachtige majestueuze houten kist.

Druivensoorten : 67% Macabeo 33% Parellada

Additional Information

Additional Information

Alcohol content 12
Color White
Size 1,5L Magnum